top of page

Kedves szülők!

A Kert-Bent csapat tagjaiként célunk, hogy támogassuk a gyermekek biodiverzitás fontosságáról való tanulását, kézzel fogható tapasztalatokon és személyes élményeken keresztül.

Csapatunk, Enikő, Dóri, Dorisz, Matyi és Borcsi öt elkötelezett fiatal, akik környezetismeret tanári-, pedagógiai-, design-, és nemzetközi tanulmányok háttereket összefogva vágtak bele a projektbe, az Európai Unió Szolidaritási Projekt és a Nemzeti Ifjúsági Tanács (NIT) támogatásával.
 

Célunk, hogy a gyermekek megtapasztalhassák a természet közelségét ott, ahol legtöbb idejüket töltik az iskolában: az osztálytermekben. Egy könnyen összeszerelhető, természetes anyagokból készült beltéri gombakerttel kívánjuk lehetővé tenni a gombák közös nevelését az egész osztály számára. Csapatunk tagjaival közösen a gyermekek összeállíthatják és feldíszíthetik a beltéri kertet, miközben a biodiverzitás és a klímaváltozás témájával ismerkedhetnek meg, a korosztály számára ideális módon. A gombakerthez szükséges minden eszközt rendelkezésre bocsátunk. Mindezt kiegészítjük a környezeti és fenntarthatóságra nevelésben szerezett eddigi szakmai tapasztalatainkkal.
 

Szeretnénk jelezni Önök felé, hogy a gyermekek a projekt során laska gombával fognak foglalkozni. Előzetes konzultációk során megbizonyosodtunk róla, hogy a gomba kert fejlődése során a gombák nem bocsájt ki allergén anyagokat, és biztonságos a gyerekek számára.
 

Arra szeretnénk viszont megkérni Önöket, hogyha a gyermekük allergiás a laska gombára kérjük jelezzék felénk a kapcsolattartó osztályfőnökön, szaktanáron keresztül!

Mindent megteszünk, hogy a gyermekeik biztonságos és élménydús közegben vehessenek részt a foglalkozáson és előzetesen is köszönjük a bizalmukat felénk!

bottom of page